Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Hyperlapse: Η νέα εφαρμογή του Instagram για δημιουργία time-lapse βίντεο!



Η εταιρία Instagram μετά την εξαγορά της από το Facebook έχει κυκλοφορήσει εφαρμογές με προστιθέμενη αξία για τους λάτρεις της φωτογραφίας και των video. Έτσι μετά τη δημιουργία της εφαρμογής Bolt τον Ιούλιο που μας πέρασε (διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες), την προηγούμενη εβδομάδα η εφαρμογή Hyperlapse ήρθε να ταράξει τα νερά δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν time-lapse βίντεο. 

Η λειτουργία που κάποτε ήταν εφικτή μόνο με μια Steadicam και ένα αρκετά υψηλό κόστος παραγωγής τώρα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες i-phone. Το Instagram έχει σκοπό να επεκτείνει την εφαρμογή και για Android συσκευές σύντομα, μέχρι να γίνουν κάποιες απαραίτητες API αλλαγές. 

Η νέα αυτή εφαρμογή λειτουργεί περισσότερο σαν εργαλείο δημιουργίας βίντεο και λιγότερο σαν social sharing app. Για το λόγο αυτό και δεν απαιτεί τη σύνδεση του χρήστη, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να μοιραστεί το βίντεο που δημιούργησε στο προφίλ του. Η διαδικασία απλή …ο χρήστης κάνει λήψη ενός βίντεο καθορίζοντας στη συνέχεια την επιθυμητή ταχύτητα - από 1x έως και 12x.  Η λειτουργία της σταθεροποίησης των βίντεο δίνει σε αυτά μια ομαλή ροή. Έτσι τα time-lapse βίντεο μπορούν να έχουν επαγγελματικό αποτέλεσμα και να συγκρίνονται με clips σκηνοθετημένα …από τον Scorcese ή τον Michael Mann.

Αν και η εφαρμογή είναι στον αέρα μόλις μια εβδομάδα, κάποια brands έχουν ήδη ετοιμάσει το δικό τους εντυπωσιακό video. Πάρτε μια γεύση… 


iPhone- Recording – Action! 


Πηγές: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου