Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί Ermis είμαστε όλοι εμείς!!



Και μετά από μία ακόμη πιεσμένη μέρα αποφασίσαμε τρέχοντας να ξεκινήσουμε για το Badminton εν μέσω γενικής απεργίας των ΜΜΜ, κάτι που σημαίνει ότι γινόταν της κολάσεως στους δρόμους. Φτάνουμε. Και κάνουμε άλλη μισή ώρα να παρκάρουμε γιατί γινόταν το αδιαχώρητο!!!

Και μπαίνουμε στο lobby του badminton και επιτέλους αρχίζουμε να χαλαρώνουμε.

Όλος ο κλάδος εκεί. Φίλοι, παλιοί συνάδελφοι, συμφοιτητές, συμμαθητές, όλοι. Καλοντυμένα στελέχη του PR, εναλλακτικοί δημιουργικοί και διαφημιστές, όλοι ή σχεδόν όλοι εκεί, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη δημιουργικότητά μας, τα ξενύχτια του χρόνου που πέρασε, τα νεύρα, την πίεση για αποτελέσματα, τα μειωμένα budget που δημιουργούσαν ένα επιπλέον άγχος αλλά ….

Και  τις ιδέες, τη χαρά και την ικανοποίηση του να λες στο τέλος της ημέρας «Τα καταφέραμε!»

Φέτος όμως η χρονιά ήταν λίγο διαφορετική για εμάς του Civiτιανούς.

Ενώ πήγαμε προετοιμασμένοι  για 2 μόνο βραβεία (καθώς έφτασαν τελικά μόνο «2 από τα περιβόητα συγχαρητήρια email» που στέλνει η οργανωτική επιτροπή για να ενημερώσει τους βραβευόμενους) και ναι λέω «μόνο δύο», τι να κάνουμε? έχουμε κακομάθει και τα δύο μας φαίνονται λίγα, ξεκινάει η βραδιά και καθόμαστε αναπαυτικά να απολαύσουμε και να χειροκροτήσουμε τις ιδέες μας αλλά και των συναδέλφων μας από τις άλλες εταιρείες… Α! και τη Νάντια Μπουλέ που ήταν πολύ καλή στην παρουσίαση του πρώτου μέρους της βραδιάς.

Και έρχεται το πρώτο βραβείο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η ομάδας μας χειροκροτεί με ζήλο γιατί είναι το δικό μας παιδί on stage!! Συγκίνηση, περηφάνια, θαυμασμός, χαρά!

Και κάνοντας πλάκα μεταξύ μας και λέγοντας «παιδιά ΟΚ, το δεύτερο έρχεται το βράδυ γιατί είναι Gold, οπότε ας χαλαρώσουμε και ας δούμε τι άλλο έκανε ο κλάδος φέτος»

Ακούμε από τα μεγάφωνα και βλέπουμε στην οθόνη να σκάει…. και Το Ermis Bronze απονέμεται στη CIVITAS Ketchum για την Tetra Pak, το βραβείο παραλαμβάνει η Νάντια Ζάχου….

Ε! Δεν θυμάμαι κάτι άλλο! όλη η ομάδα όρθια να φωνάζει όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όταν ο Σάμαρανγκ έλεγε το αλησμόνητο «The Olympic Games of 2004 goes to Athens» …

Με άγρια χαρά γιατί δεν το περιμέναμε (το συγχαρητήριο email δεν είχε φτάσει ποτέ!), με τόση ικανοποίηση γιατί την πιστεύαμε αυτή την υποψηφιότητα όσο λίγες, με απίστευτη ένταση γιατί… αυτό το βραβείο ήταν αληθινά βραβείο, από αυτά που δεν ξέρεις ότι θα πάρεις και τρελαίνεσαι!

Και αφού λέμε να κάτσουμε χωρίς ακόμη να έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί… σκάει και η τρίτη βόμβα της βραδιάς.

Το Ermis Bronze για το πρόγραμμα Heineken Create Responsibly απονέμεται στη CIVITAS Ketchum, το βραβείο παραλαμβάνει η Νάντια Ζάχου (ναι η Νάντια ήταν η νικήτρια της βραδιάς)

Απλά έπρεπε να ήσασταν εκεί!
«Νάντια κάτσε εκεί!!!» «Νάντια απόψε είναι η βραδιά σου» σαν φωνές από κερκίδα σε γήπεδο!!!

Αλλά δεν μπορούσαμε να το καταπιέσουμε. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις για δύο και να φεύγεις με τέσσερα?

Να έχεις στενοχωρηθεί μια εβδομάδα πριν γιατί τελικά από τα 6 projects που πέρασαν όλα στο short list, τελικά να βραβεύονται μόνο 2!  

Και παρηγορούσαμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι δεν πειράζει το 2009 πήραμε το Grand, ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Αλλά τελικά… είναι ωραίο μερικές φορές να είσαι πλεονέκτης, με την καλή έννοια.

Σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος
Σε κάνει να σκέφτεσαι πιο δημιουργικά για να ξεπεράσεις τις ιδέες των άλλων
Σε κάνει να πέφτεις με περισσότερο πάθος σε αυτή τη δουλειά που ενώ ώρες ώρες σου σπάει τα νεύρα, τελικά την αγαπάς
Σε κάνει να θέλεις να ανέβεις και εσύ «εκεί πάνω» να παραλάβεις ένα Ermis κάποτε.

Αν όχι για κανέναν άλλο… για εμάς τους ίδιους.

Για εμάς και τις ιδέες μας.

Ξενοφών Ελευθεριάδης

4 σχόλια:

  1. Για εμάς και τις ιδέες μας!
    Μπράβο σε όλους :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/10 14:54

    Έχεις τόσο δίκιο! Όταν άκουσα το πρώτο Tetra Pak ξέχασα που ήμουνα, έχασα κάθε ταπεινότητα, σηκώθηκα και άρχισα να φωνάζω λες και υπήρχαμε μόνο εμείς και η Νάντια στο χώρο, λες και πήραμε Oscar. Μετά από 5 λεπτά που ηρέμησα, σκέφτηκα πόσο μπορεί να μας παρεξήγησαν! Δεν βαριέσαι…ας μας παρεξήγησαν. Αυτή η αίσθηση είναι το μόνο που θα κρατήσω από όλα τα Ermis που έχω συμμετάσχει τα τόσα χρόνια τώρα!
    Μακάρι του χρόνου να μην γνωρίζουμε για κανένα!!
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα συγχαρητήρια όλων μας από την ΕΔΕΕ!

    Και μια μικρή διευκρίνιση. Η Οργανωτική Επιτροπή, πάντοτε, ενημερώνει μόνο για το ότι υπάρχει βραβευόμενος και ποτέ δεν αποκαλύπτει πόσα και ποια βραβεία παραλαμβάνει ο ίδιος βραβευόμενος στην ίδια τελετή.

    Ευχόμαστε πάντοτε να βγαίνετε χαρούμενοι από τα Ermis Awards!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ!

    Από την πλευρά μου, θα ήθελα και εγώ να σας συγχαρώ για την άψογη διοργάνωση της βραδιάς και για τη δυνατότητα που είχαμε για πρώτη φορά όλοι, να απολαύσουμε τις δουλειές του κλάδου της επικοινωνίας στο σύνολό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή