Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη συμπεριφορά των καταναλωτών

http://bit.ly/11zctro
Δείτε εδώ την ομιλία του Γιώργου Φλέσσα στο Συνέδριο «Marketing & Sales meta-conference 2013: Τεχνολογικά εργαλεία για το 2020», που διοργάνωσε η Ethos Media Α.Ε., υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ, την 23η Μαΐου 2013.

...Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, η σημαντική πτώση της κατανάλωσης, το κλείσιμο επιχειρήσεων, οι απολύσεις, η ανεργία, η αβεβαιότητα και οι απρόβλεπτες συμπεριφορές αποτελούν –όλα– φαινόμενα τα οποία θα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι εταιρείες, τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Η Ελλάδα θα διανύσει μια μακρά περίοδο αλλαγών και ύφεσης.
Παρά τις διαρκείς επικλήσεις όλων στην ανάπτυξη, είναι εξαιρετικά σαφές ότι, η ανάπτυξη και η έξοδος της Ελλάδας από την ύφεση δεν θα συμβεί παρά μόνον, όταν αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας μας. Όταν το οικονομικό μας μοντέλο μετακινηθεί από την κατανάλωση προς τις εξαγωγές και προς την παραγωγή διεθνώς εμπορευσίμων αγαθών και υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα είναι για τα επόμενα δέκα χρόνια, μια χώρα σε μετάβαση.
Στη νέα πραγματικότητα, η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα και η διαφάνεια θα είναι οι νέες κυρίαρχες αξίες. Αυτό σημαίνει ότι όλες μας οι ενέργειες θα πρέπει να στοχεύουν στην αφοσίωση των πελατών μέσα από την ειλικρίνεια, την αυθεντική επικοινωνία, την κατανόηση και την κάλυψη των αναγκών τους. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς συγκροτημένη στρατηγική και πειθαρχημένη επικοινωνία.
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να στοχεύσουν σωστά, να δώσουν νέο περιεχόμενο στα μηνύματα τους, να  επανατοποθετήσουν την εικόνα τους και τελικά να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των stakeholders. Η εμπιστοσύνη είναι το νόμισμα της νέας εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου