Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Μπορεί η εικόνα της εταιρείας σας να ωφεληθεί σε καιρό κρίσης?»



Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι επαγγελματίες του κλάδου μας που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, οι εκπρόσωποι της Ελληνο-Βουλγαρικής επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και πολυεθνικών εταιρειών που παρακολούθησαν το σεμινάριο  που διοργανώθηκε από Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας στο ξενοδοχείο Sheraton της Σόφιας.

Στελέχη εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων στη Βουλγαρία μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία τους, case studies και  χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την αποτελεσματικότητα των Δημοσίων Σχέσεων σε καιρό κρίσης. 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι φροντίζουμε το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο κάθε ανθρώπου αλλά και κάθε επιχείρησης, την ίδια μας την εικόνα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας, κ. Ιωάννης Πολυκανδριώτης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και δίνοντας τον τόνο της ημερίδας.

Η ομάδα της CIVITAS Global Βουλγαρίας, η οποία προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη δική της οπτική επί του θέματος, εκτίμησε ότι η εμπειρία του Ομίλου CIVITAS στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής  Ευρώπης, καθώς και η πολύτιμη διεθνής γνώση του δικτύου της Κethcum με αντίστοιχα παραδείγματα, ήταν πολύτιμη για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Ζητήθηκε λοιπόν η επιστράτευση ‘εδικών δυνάμεων ταχυμεταφοράς γνώσης’ με ξένη αποστολή  από την Αθήνα. 


Ποιες οι τάσεις και τι φοβάται ο Oliver Stone;
Ποιες οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην αντίληψη των πολιτών για το «επιχειρείν» και την ελεύθερη οικονομία;
Ποια η «τέλεια» καταιγίδα και τι σημαίνει «λάθος» φήμη για τα οικονομικά αποτελέσματα (μεγέθη) μιας επιχείρησης;
Και … τι κοινό έχουν ένας αθλητής του γκολφ και μια αλυσίδα pizza;  

Ήταν μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απάντησε μέσα από την παρουσίασή της η Γενική Διευθύντρια της CIVITAS, Πανδώρα Λυκούρη, που παραβρέθηκε στη Σόφια ως ομιλήτρια με θέμα: «How change management and corporate communications can turn black to white».  

Όπως μας μετέφερε η Regional Director της CIVITAS Global, Αρετή Γεωργιλή, και οι συνεργάτες μας από τη CIVITAS Global, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Η δυνατότητα που είχε τόσο η Αρετή όσο και η Πανδώρα να συνομιλήσουν με τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Βουλγαρία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις των εταιρειών σε μία αναδυόμενη – σε κρίση – οικονομία είχε πολλαπλό ενδιαφέρον. 

Όχι μόνο για τις ίδιες, αλλά και για την ομάδα μας στην Αθήνα, που είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πώς αντιμετωπίζει ο κλάδος της επικοινωνίας την κρίση σε μία νέα Ευρωπαϊκή αγορά, όπως είναι αυτή της Βουλγαρίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πολυκανδριώτη και το ΔΣ του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας για τη διοργάνωση αυτού του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την ομάδα μας στη Βουλγαρία: Υοanna, Dilyana, Gergana και Αρετή για τη φιλοξενία, την οργάνωση της παρουσίας μας αλλά και για και το concept αφού απ’ ότι πληροφορούμαστε...βάλαμε το χεράκι μας λίγο και εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου