Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ένα Παγκόσμιο χωριό… στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου!


Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι σήμερα μπορείτε να κάνετε lunch break μαζί με Βραζιλιάνους, Ισπανούς, Φιλανδούς και όχι μόνο; 
Απίστευτο;  Και όμως όχι!
Η AIESEC Hellas (Διεθνής Φοιτητικός Οργανισμός, παράρτημα Ελλάδας), ανέλαβε να διοργανώσει  φέτος στη χώρα μας το παγκόσμιο συνέδριο διεθνούς εμβέλειας της AIESEC που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα και συγκεντρώνει πάνω από 250 νέους από όλο τον κόσμο. 
Η εκδήλωση για την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου σήμερα Πέμπτη, 11/11, στις 12.00 μ.μ! 
Τι ακριβώς όμως θα γίνει εκεί;
Οι αποστολές των νέων από όλο τον κόσμο θα στήσουν το δικό τους "Global Village", όπως γίνεται σε κάθε διεθνές συνέδριο του οργανισμού.
Εκεί κάθε χώρα, θα έχει το δικό της stand με σκοπό να παρουσιάσει τη χώρα της, την κουλτούρα της και τα παραδοσιακά στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζει!
Οι επισκέπτες που θα βρεθούν  στο Παγκόσμιο αυτό Χωριό, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ανθρώπους που μιλάνε διαφορετική γλώσσα, διαφορετικές μουσικές, ενώ θα δουν εικόνες από μέρη που μπορεί να μην έχουν επισκεφθεί… σε μία και μόνο βόλτα!
«Το Global Village στοχεύει στο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα, φέρνοντας κοντά νέους ανθρώπους απ' όλα τα μέρη του κόσμου», λένε οι διοργανωτές-μέλη της AIESEC, οι οποίοι τονίζουν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η φετινή ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα: «Σε μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, η ανάληψη αυτής της ευθύνης θεωρήθηκε πρόκληση».
Θα είμαστε και εμείς εκεί, πρώτον για να υποστηρίξουμε την παγκόσμια φοιτητική κοινότητα για τις δράσεις της και δεύτερον γιατί συμβαίνει στη γειτονιά μας!! 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι φοιτητές που βρίσκονται στη αρχή της ενήλικης ζωής τους, δεν φοβούνται και δεν μιζεριάζουν μπροστά στην οικονομική κρίση που βιώνουμε. Αντίθετα, βρίσκουν την ευκαιρία μέσα σε μία αρνητική συγκυρία να προβάλουν παγκοσμίως τις δυνατότητες τους και να αναλάβουν τέτοιες πρωτότυπες δράσεις. 
Για αυτό και παρόλη την κρίση, τα τελευταία δύο χρόνια η AIESEC Hellas έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη σε επίπεδο ανταλλαγών, ποιότητας διοργάνωσης συνεδρίων και επαγγελματικών ευκαιριών.
Εμείς δεν έχουμε παρά να επικροτήσουμε το έργο τους και στις 12:00 μ.μ. να κάνουμε όλοι το διάλειμμα μας για να δούμε από κοντά αυτό το «Παγκόσμιο Χωριό», μέρος του οποίου είμαστε και εμείς!! 

Νεφέλη Βιτζηλαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου