Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

1Goal!!

Η ActionAid υλοποιεί το 1Goal στην Ελλάδα, μια φιλόδοξη διεθνή εκστρατεία που στόχο έχει όλα τα παιδιά του κόσμου να πηγαίνουν σχολείο.

Η παγκόσμια αυτή εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως σε περισσότερες από 200 χώρες με τη στήριξη της FIFA, επ’ ευκαιρίας του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Νότιο Αφρική τον Ιούνιο του 2010....

H έναρξη της εκστρατείας στην Ελλάδα θα γίνει με Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, στις 20 Ιανουαρίου ώρα 12.00, στην οποία θα ανακοινωθούν ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Τι είναι η εκστρατεία 1GOAL;

Το 1GOAL είναι η νέα Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Ποδόσφαιρο (FIFA). Το 2010, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Moυντιάλ) θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αφρική και εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν την προσοχή τους εκεί. Με την ευκαιρία αυτή, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία 1GOAL και δεσμεύεται να δημιουργήσει μια παράδοση παιδείας στην Αφρική αλλά και σε όλες τις φτωχές χώρες παγκοσμίως, με την στήριξη των εκατομμυρίων φιλάθλων του Moυντιάλ. Στην Ελλάδα την εκστρατεία συντονίζει η ActionAid Ελλάς υπό την αιγίδα της UNESCO και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσποδίας και της Superleague!

Ποιος είναι ο στόχος;

Να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο από θεατές και φιλάθλους από όλο τον κόσμο. Οι υπογραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι το 2015.

Ποιοι στηρίζουν την εκστρατεία 1GOAL;

Την εκστρατεία υποστηρίζουν μέχρι στιγμής δεκάδες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους ο Μπόνο, ο Κέβιν Σπέισι, ο Σερ Μπομπ Γκέλντοφ, ο Γκόρντον Μπράουν, o Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Τιερί Ανρί, ο Νουάνκο Κανού, η Τζέσικα Άλμπα, η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Σεπ Μπλάτερ και άλλοι πολλοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου