Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Η Ketchum και η Pleon συγχωνεύονται και δημιουργούν ένα από τα πιο ισχυρά διεθνή δίκτυα επικοινωνίας στην Ευρώπη και στον κόσμο


Μία από τις σημαντικότερες συγχωνεύσεις που έχουν γίνει ποτέ στον κλάδο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων ανακοινώθηκε στο Λονδίνο πριν λίγες ημέρες. Η Ketchum, μία από τις κορυφαίες εταιρείες δημοσίων σχέσεων στον κόσμο και η Pleon, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας στην Ευρώπη, ενοποιούν τις λειτουργίες τους.

Η συγχώνευση δημιουργεί μία από τις μεγαλύτερες – σε μέγεθος και γεωγραφική κάλυψη – εταιρίες συμβούλων επικοινωνίας στον κόσμο, και σαφώς τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η νέα εταιρεία δραστηριοποιείται σε 66 χώρες, με 103 γραφεία και απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η συγχώνευση αυτή θα συνδυάσει τις ισχυρές διοικητικές ικανότητες, την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα της Ketchum με την επιχειρηματικότητα και την εξειδίκευση της Pleon, ιδίως στον τομέα του Strategic Business Communications.

Και οι δύο εταιρείες είναι ευρέως αναγνωρισμένες για την παροχή αποτελεσματικών - και πολυβραβευμένων - υπηρεσιών προς τους πελάτες τους. Ως αποτέλεσμα, και οι δύο εταιρείες κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις των πελατών τους σε επίπεδο αφοσίωσης. Επιπλέον, η Ketchum και η Pleon συγκαταλέγονται συχνά στις εταιρείες του κλάδου με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

«Σήμερα, οργανισμοί σε όλο τον κόσμο εκτιμούν το συγκριτικό πλεονέκτημα που δίνουν τα άρτια εφαρμοσμένα προγράμματα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας», εξηγεί ο Raymond L. Kotcher, Senior Partner και CEO, Ketchum. «Οι πελάτες αναζητούν από την εταιρεία επικοινωνίας τους αποτελεσματικές και αποδοτικές υπηρεσίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που μπορούν να ενσωματωθούν με συνέπεια και συνέχεια σε διαφορετικές κουλτούρες, οπουδήποτε στον κόσμο. Στο σημερινό πολύπλοκο περιβάλλον, οι πελάτες αναζητούν εξειδικευμένες συμβουλές και καινοτόμες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. Συνδυάζοντας τις λειτουργίες μας, δημιουργούμε μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε σήμερα και στο μέλλον ευαπόδεικτη αξία στους πελάτες μας οπουδήποτε και αν δραστηριοποιούνται».

Κάθε εταιρεία προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη συγχώνευση:

* Η Ketchum ιδρύθηκε το 1923 και θεωρείται από της σημαντικότερες εταιρείες διαμόρφωσης εταιρικής ταυτότητας και εταιρικής φήμης. Η Ketchum είναι επίσης γνωστή για την επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη των στελεχών της και είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την κουλτούρα συνεργασίας και τη δημιουργικότητά της, υλοποιώντας βραβευμένα προγράμματα για τους πελάτες της. Ενδεικτικά, η Ketchum έχει κερδίσει 112 βραβεία Silver Anvils από την Public Relations Society of America, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην ιστορία. Τα βραβεία Silver Anvils αποτελούν ύψιστη διάκριση στο χώρο των δημοσίων σχέσεων.

* Από την εποχή που ιδρύθηκε το 1988 ως Kohtes & Klewes, και σήμερα ως Pleon Europe, η εταιρεία έχει αναγνωριστεί για την εξειδίκευσή της στην εταιρική επικοινωνία, ενσωματώνοντας τη βαθιά γνώση για τις επιχειρήσεις και το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον σε λύσεις για τους πελάτες της. Η Pleon αποτελεί μια δυνατή και αξιόπιστη επιχείρηση με σταθερή ανάπτυξη, ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε σε "European Consultancy of the Year" από το Holmes Group.

«Η συνδυασμένη εξειδίκευσή μας παρέχει στους ευρωπαίους πελάτες μας ασυναγώνιστο ταλέντο ενώ παράλληλα προσφέρει στους πολυεθνικούς πελάτες μας που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα από τα πιο ισχυρά διεθνή δίκτυα επικοινωνίας» είπε ο Timo Sieg, Senior Partner και CEO Europe, Ketchum Pleon. «Βασισμένοι σε μια εταιρική κουλτούρα που θα μεγιστοποιεί τη συλλογική μας επιτυχία, μαζί θα μετασχηματίσουμε τις επιχειρήσεις μας και θα οικοδομήσουμε μια ενιαία εταιρεία».

Η εταιρεία θα λειτουργεί ως Ketchum παγκοσμίως και ως Ketchum Pleon στην Ευρώπη.

Η CIVITAS είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Ketchum Pleon στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Κύπρο κεφαλαιοποιώντας την τεχνογνωσία και τους πόρους του πανίσχυρου νέου δικτύου ώστε να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου